• 2017. POPIS RADIONICA v0.9

    by  • 13/11/2017 • Najave

    2017. POPIS RADIONICA

    24. studeni 2017

    CASINO CLUB

    11:30 – 14:00 h
    VITEŠKI TURNIR: IZBOR HRVATSKOGA VITEŠKOGA VINA

    14:00 – 16:00 h
    Moderator: sommelier Mario Meštrović, glavni enolog: Marijan Knežević
    Tema: Randez-vous s Frankovkom
    Opis: Popis vina na radionici :
    1. frankovka Dika rose 2016.
    2.frankovka Mlada 2017.
    3.frankovka Dika 2016 ili 2015
    4.frankovka Miraz 2015
    5.cuvee Miraz 2015
    6. barrique frankovka 2006.
    6. ledeno vino Frankovka 2015.
    Kontakt i rezervacije: rh.cavolisonull@cimis.ettenej
    Ulaz na pozivnicu

    16:00 – 17:00 h
    Moderatori: Željko Suhadolnik, Vito Andrić, Ivo Kozarčanin
    Tema: Dodjela priznanja najboljim vinima četvrte sezone ocjenjivanja Kluba Vinske zvijezde
    Ulaz na pozivnicu

    17:00 – 18:00 h
    Moderatori: Ivan Enjingi, Ivo Kozarčanin
    Tema: Enjingi, crni Enjingi
    Opis: Crni aduti vinskoga kralja
    Četiri asa su frankovka, cabernet sauvignon, crni pinot i zweigelt. Crno Venje je džoker.
    Ulaz na pozivnicu

     

    24. studeni 2017

    CLUB BOARD ROOM

    11:00 -12:30 h (trajanje 1:30)
    Moderator: Daniel Čečavac (WSET 3), Wine Club Croatia
    Tema: 30 YEARS of CHÂTEAU GRUAUD LAROSE 1979 – 2009
    Opis: 30 godina Château Gruaud Larose-a (Second Grand Cru Classé) kroz 6 legendarnih berbi 1979, 1982, 1989, 1990, 2000, 2009. Srce Médoc-a, St.Julien apelacija te Bordeaux u najboljem izdanju.
    Cijena ulaznice: 1.125,00 kn
    max 12 osoba
    POPUNJENO: 09/12
    Kontakt i rezervacije: : Daniel Čečavac, +385 91 577 0053, moc.aitaorcbulceniwnull@ofni
    * Organizator radionice zadržava pravo otkazivanja iste ukoliko se ne prijavi adekvatan broj ljudi.
    * Organizator radionice zadržava pravo izmjene berbi te ukoliko neka ne zadovolji prisustvo masterclassu, ista će se zamijeniti sa sličnom najboljom berbom

    12:45 – 14:00 h (trajanje 1:15)
    Moderator: Mario Tomeković
    Tema: Engleski pjenušci, nova Champagne?
    Opis: Uzbudljive novosti za vinski svijet s Britanskoga otoka. Klimatske promjene zajedno s vizionarskom upornošću pionira proizvodnje Engleskog pjenušca pokazuju dojmljive rezultate. Slagalica uspješnog terroira se upotpunjuje i postaje iznimno prepoznatljiva. Tlo je odavno pogodno. Klima iz sezonu u sezonu pruža sve bolje uvjete za odlične berbe. Nastanjivanje velikih šampanjskih sorti u vinograde te uz sve bogatije iskustvo podrumarstva tradicionalne metode proizvodnje pjenušaca obećavaju perspektivnu i uzbudljivu budućnost. Je li na pomolu nova “Pariška presuda”?
    Imati ćete priliku kušati reprezentativne uzorke pjenušaca iz Južno-engleskih okruga Dorset, Hampshire, Sussex i Kent. Usporedno s uzorkom jedne od ponajboljih Champagne kuća Charles-Heidsieck. Također, da vidimo kako stoji naša regija, naći će se ovdje uzorak ponajboljih hrvatskih i slovenskih pjenušaca.
    Mario Tomeković, sommelier iz Londona moderirati će ovu radionicu sa znanjem i iskustvom od posebnog interesa za Engleske pjenušce. Uz poznanstvo sa znamenitim Stevenom Spurrierom, ujedno i vinarom čije Bride Valley Vineyards pjenušce će predstaviti ovom prigodom. Biti će to iznimna prilika na jednom mjestu usporedno kušati ovakvu selekciju Engleskih pjenušaca.
    Ulaz: 300,00 kn
    max 12 osoba
    POPUNJENO: 12/12
    Kontakt i rezervacije: moc.liamgnull@civokemot.oiram

    14:15 – 15:45 h (trajanje 1:30)
    Moderator: Ante Bačić i DROPi PROMOCIJA d.o.o.
    Tema: Vertikala Château Latour 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.
    Opis: Vertikala veličanstvenih Grand Vin vina iz Château Latour iz Medoca, posjeda s najdužom povijesti od pet slavnih posjeda u Bordeauxu. Prvi puta se spominje davne 1389. godine.
    Cilj Château Latoura je oduvijek bilo napraviti najbolje vino Medoca.
    Na degustaciji će biti predstavljena:
    Château Latour 2004.
    Château Latour 2005.
    Château Latour 2006.
    Château Latour 2007.
    Château Latour 2008.
    Cijena ulaznice: 2.250,00 kn
    max: 10 osoba
    POPUNJENO: 09/10
    Kontakt i rezervacije: Domagoj Dropuljić, +385 98 382 502, rh.moc.onivnull@lavitsef

    16:00 – 17:15 h (traje 1:15)
    Moderator: profesor dr. Goran Milanov
    Tema: Velika vertikala Merlota – Chateau Kamnik, Skopje
    Opis: Jedinstvena mogucnost kušanja raritetnih vina na jednom mjestu.
    Merlot Single Vineyard Reserva: 2015, 2014, 2013, 2010, 2007, 2005
    Merlot Signature, Grand Reserva 2008
    Merlot Signature, Grand Reserva 2012
    Cijena ulaznice: 200,00 kn
    max 12 osoba
    POPUNJENO: 12/12
    Kontakt: Natalija Kuzmanovska moc.kinmakuaetahcnull@ylatan

    17:30 – 18:45 h (traje 1:15)
    Moderator: prof.dr. Marin Berović
    Tema: Veliki šampanjci Taittinger (Reims, Francuska)
    Opis: Taittinger je svjetski glasovita šampanjerija, osnovana 1932. Jedna je od posljednjih velikih u Champagnei (288 ha) koje su zadržale svoju neovisnost i ponose se imenom svojih vlasnika, jamčeći da njihov stil na temeljima velikih chardonnaya, sinonim finoće i elegancije raskošnih šampanjaca, ostaje njihova prepoznatljiva linija. Na radionici će biti šest šampanjaca Taittinger, među njima i velikani kao Brut Reserve, Prestige Rosé, Comte de Champagne
    1. TAITTINGER, MILLESIME BRUT CHAMPAGNE 0,75
    2. TAITTINGER, COMTES DE CHAMPAGNE BldeBlanc 2006 0,75
    3. TAITTINGER, BRUT RESERVE CHAMPAGNE 0,75
    4. TAITTINGER, PRELUDE GRANDS CRUS CHAMPAGNE brut 0,75
    5. TAITTINGER, PRESTIGE ROSE BRUT CHAMPAGNE 0,75
    6. TAITTINGER, COMTES DE CHAMPAGNE ROSEBRUT 0,75
    Ulaz cijena ulaznice: 350,00 Kuna
    max 12 osoba
    POPUNJENO: 11/12
    Kontakt i rezervacije: rh.ipordnull@aknavi, mob: +385 98 485894 , is.jl-inu.tkkfnull@civoreb.niram

     

    25. studeni 2017

    CASINO CLUB

    12:00 – 13:15 h (trajanje 1:15)
    Moderator: Mario Meštrović
    Tema: Udruga Graševina Croatica- Jeste li sigurni da znate sve o Graševini?
    Opis: Poznajemo li mogućnosti i kvalitetu Graševine
    Ulaz na poziv
    Kontakt i rezervacije: Mario Meštrović, moc.liamgnull@civortsem.oiram

    13:30 – 14:45 h (trajanje 1:15)
    Moderator: Vitalij Merkushev, Vino vinogradarstvo, predsjednik Uprave
    Tema: “Vino morsko vinogradarstvo forum predstavlja nove ruske vinske marke”
    Opis: Tijekom posljednjeg desetljeća ruski sektor vina gospodarstva primio je značajna ulaganja u premium i subpremium marke. Unatoč tome što je i dalje zemlja uvoznica vina, Rusija je danas u brzoj potrazi za vlastitim vinogradarskim lice u odnosu na tradicionalne zemlje koje proizvode vino.
    Nekoliko ruskih vina iz crnogorskog područja već je dobilo međunarodno priznanje u najpoznatijim natjecanjima vina: IWSC, IWC, Decanter, Mundus Vini i drugi. Ova i druga nova ruska vina bit će predstavljena za iskusnu publiku 12º Zagreb VINOcom.
    Ulaz: besplatno po prijavi, broj mjesta 25.
    Kontakt i rezervacije: (molimo pošaljite svoje ime i prezime, poziciju, broj telefona i e-mail) na Tatiana Schors, ur.eniwaeskcalbnull@anaitat
    T. .. + 7 (495) 968 2651
    E-mail: moc.liamgnull@gnikameniwaeskcalb ur.eniwaeskcalbnull@murof
    Web stranica: www.blackseawine.ru

    15:00 – 18:00 h
    OBILJEŽAVANJE 25 GODINA NEPREKIDNOG IZLAŽENJA
    REVIJE: SVIJET U ČAŠI

     

    25. studeni 2017

    CLUB BOARD ROOM

    11:00 – 12:15 h (trajanje 1:15)
    Moderator: Kristijan Merkaš
    Tema: Almaviva – Baron Philippe de Rothschild – Viña Concha y Toro – vertikala
    Opis: Kroz vertikalu ćemo upoznati jedno od najpoznatijih, a i najboljih čileanskih vina.
    Almavia je zajednički projekt Baron Philippe de Rothschild i Concha y Toro.
    Vinarija je locirana u Puente Alto, Čile.
    Godišta na vertikali:
    Almaviva 2010.
    Almaviva 2011.
    Almaviva 2012.
    Almaviva 2013.
    Almaviva 2014.
    Cijena ulaznice: 255,00 kn
    max: 12 osoba
    POPUNJENO: 12/12
    kontakt i rezervacije: Domagoj Dropuljić, +385 98 382 502, rh.moc.onivnull@lavitsef

    12:30 – 13:45 h (traje 1:15)
    Moderatori: Tomislav Tomac, Ivo Kozarčanin
    Tema: Pet za pet: amfore vinarije Tomac!
    Opis: 2011. Rizling, 2010. Pjenušac, 2009. Rizling, 2008. Chardonnay i stare sorte,
    2007. Chardonnay i stare sorte
    Ulaz s pozivnicom
    max 12 osoba
    Kontakt i rezervacije: Ivo Kozarčanin, moc.liamgnull@nis.vohkab

    14:00 – 15:15 h (traje 1:15)
    Moderator: Mario Meštrović
    Tema: Krauthaker, Arhiva – mogućnosti odležavanja
    Opis: Potencijal i kvaliteta
    Ulaz na poziv
    max 12 osoba
    Kontakt i rezervacije: Mario Meštrović, moc.liamgnull@civortsem.oiram

    15:30 – 16:45 h (traje 1:15 sati)
    Moderator: prof.dr. Marin Berović
    Tema: Napoznatija vina Goriških Brda
    Opis: Constantini je stari posjed s tradicijom još od 1680. a nalazi se u Goriškim brdima na samoj državnoj granici dviju Slovenije i Italije. Jedinstvene arome i okus Constantinijevih vina proizlaze iz odabranih vinograda koje karakteriziraju eocenski maril, pješčenjaka te specifična mikroklima. Vina su kombinacija iskustva i znanja. Niži prinos po hektaru je jamstvo bogatstva ekstrakta i koncentriranog okusa. U posljednjem desetljeću Constantini je postao jedna od najnagrađivanijih i najtraženijih vinarija Goriških brda i Slovenije. Prezentacija vina je presjek najvećih uspjeha kuće, među kojima je i Constantini Zvrst Muse 2006 (60 % prosušivani merlot + 40 % cabernet sauvignon), vino Slovenije s najviše medalja na međunarodnim ocenjivanjima. U radionici upoznat ćemo šest vina.
    Ulaz cijena ulaznice: 100,00 kn
    max 12 osoba
    POPUNJENO: 12/12
    Kontakt i rezervacije: rh.ipordnull@aknavi, mob: +385 98 485894, is.jl-inu.tkkfnull@civoreb.niram

    17:00 – 18:15 h (traje 1:15 sati)
    Moderatori: prof.dr. Marin Berović
    Tema: Veliki Pjenušci Majolini, Ome, Italija
    Opis: Najpoznatije i najcjenjenije talijansko područje proizvodnje pjenušaca klasičnim stilom je Franciacorta, između gradova Brescia i Bergamo. U Franciacorti se nalazi butikna cantina najviše kategorije Majolini. U podnožju je brijega Brione (800 m), okružena brdima, u zoni s privilegiranom mikroklimom jedinstvenom u Franciacorti. Tlo je u vinogradima vapnenac majolike, otuda i prezime Maiolini. Godine 2013. posjed Majolini prešao je na organsku proizvodnju. Cantina Majolini ima u svojoj paleti 16 pjenušavih vina koja na talogu u butelji leže na talogu od najmanje pet pa do 10 i više godina. Na radionici će se prezentirati šest pjenušaca Majolini.
    Franciacorta Majolini Brut
    Franciacorta Majolini Brut Satèn 2013
    Franciacorta Majolini Brut Vintage 2009
    Franciacorta Majolini Brut Electo 2008
    Franciacorta Majolini Pas dosé Aligi Sassu 2009
    Franciacorta Majolini Brut Rosé Altéra
    Franciacorta Majolini Brut Blanc de Noir
    Franciacorta Majolini Riserva Valentino Maiolini 2005
    Ulaz cijena ulaznice: 250,00 kn
    max 12 osoba
    POPUNJENO: 08/12
    Kontakt i rezervacije: rh.ipordnull@aknavi, mob: +385 98 485894, is.jl-inu.tkkfnull@civoreb.niram

    About

    Comments are closed.