• Radionice 2022.

    by  • 11/11/2022 • Najave

    25. do 29. 11. 2022. – CLUB BOARD ROOM

    • maksimalan broj osoba za CLUB BOARD ROOM radionicu je 12.
    • za ulaz u CLUB BOARD ROOM radionicu nije potrebno imati kartu za festival.
    • molimo moderatore da se pridržavaju satnice.

    25. (petak) studeni 2022.

    11:00 – 12:30
    Moderator: Daniel Čečavac, Dip WSET, WA & Josip Penava
    Tema:TIGNANELLO VERTIKALA 1997 – 2018
    Opis: Vertikala čuvenog Super Toskanca

    1. TIGNANELLO 2018.
    2. TIGNANELLO 2017.
    3. TIGNANELLO 2016.
    4. TIGNANELLO 2015.
    5. TIGNANELLO 2010.
    6. TIGNANELLO 1997 (magnum)

    Cijena ulaznice: 1.400,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Daniel Čečavac, +385 91 577 0053
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 

    13:00 – 14:30
    Moderatori: Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin
    Tema: ŽILAVKA – OTISAK HERCEGOVAČKOG TEROARA!
    Opis: Različite stilske interpretacije i ukupni domet sorte kroz 12 vinskih bisera!

    1. Domano pjenušac
    2. Matić Žilavka 2021.
    3. Carska vina Vasilj 2021. Premium Edition
    4. Carska vina Vasilj 2021. Gregorius
    5. Vilinka Žilavka Selekcija 2021.
    6. Brkić Mjesečar 2021.
    7. Ostojić Žilavka 2020.
    8. Čitluk Žilavka Teuta Selekcija 2020. kasna berba
    9. Matić Žilavka 2019. Barrique
    10. Brkić Greda 2019.
    11. Škegro Krš Orange 2018.
    12. Milas Žilavka 2016.

    Cijena: 500,00 kn.
    Kontakt i rezervacije: Tomo Jakopović, +385 99 6538 777, moc.liamgnull@1civopokaj.omot
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 

    15:00 – 16:30
    Moderatori: Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin
    Tema: Rizlinzi – Kopjar vs Njemačka
    Opis: Vertikala rizlinga zagorske vinarije Kopjar i usporedba s korijenima – njemačkim vinima od ove velike sorte
    Kopjar 2020. suho, 2019. polusuho, 2018. polusuho, 2017. polusuho, 2015. polusuho
    i 2013. polusuho te primjereni rizlinzi Mosela i Pfalza.
    Cijena ulaznice: 450,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Tomo Jakopović, +385 99 6538 777, moc.liamgnull@1civopokaj.omot
    Maksimalno 12 osoba.
    POPUNJENO: 12/12

    17:00 – 18:30
    Moderator: enolog Krešimir Hren
    Tema: ŠKRLET – Hrvatski vinski biser
    Opis: Nakon nedavno izdane monografije „Škrlet – Hrvatski vinski biser“ ova intrigantna sorta se ponovno našla u središtu interesa. Radionica će pokazati značajne rezultate u podizanju kvalitete i povećanju raznovrsnosti stilistike škrleta.
    Kušat će se 12 različitih škrleta svih značajnijih vinara Moslavine te će se moći pregledati i kupiti monografija. Iskoristite jedinstvenu priliku za dublje upoznavanje ove prekrasne sorte.
    1. Mikša Škrlet 2022., suho
    2. Voštinić Klasnić Škrlet, 2022., suho
    3. Miklaužić Škrlet 2022., suho
    4. Florijanović Škrlet 2022., suho
    5. Košutić, Škrlet, 2022., suho
    6. Jančar, Škrlet, 2022., suho
    7. Romić Škrlet, 2022., suho
    8. Lagena Škrlet Classic 2021., suho
    9. Kezele Škrlet 2021., suho
    10. Glavica Škrlet 2021., suho
    11. Miklaužić Škrlet Eko 2019. suho, sur lie
    12. Voštinić Klasnić Škrlet Natur 2020., suho, macerirano, organic

    Cijena: 160,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Janko Kezele, +385 91 7846 547, moc.liamgnull@anivalsomtelrksagurdu
    Maksimalno 10 osoba.
    POPUNJENO: 10/10 

    26. (subota) studeni 2022.

    11:00 – 12:30
    Moderatori: Ivo Kozarčanin, Tomo Jakopović
    Tema: ”U POTRAZI ZA IZGUBLJENIM BUTELJAMA”
    Opis: Vina koja je nemoguće, ili gotovo nemoguće nabaviti

    1. Bire Rosé Brut n/v, Lumbarda
    2. Bedekovich Riesling Brisk 2016. Prigora
    3. Škrlet 2012. Vinarty, Moslavina
    4. Bijeli pinot 2006. Dvanajščak-Kozol, Međimurje
    5. Graševina 2002. Enjingi, Kutjevo
    6. Amber rizling/traminac 2019. Jagunić, Plešivica
    7. Pinot noir 2017. Jakopović, Moslavina
    8. Lapis rubrum 2017. Petrić, Hvar
    9. Modro jezero 2012. Reserva Grabovac, Proložac
    10. Terre Bianche Cuvée Rouge Riserva 2007. Degrassi, Savudrija
    11. Moslavac 2017. Jančar, Moslavina
    12. 100+ Pas Dosé 2018. Barun, Krašić

    Cijena ulaznice: 600,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Ivo Kozarčanin, bulc.onivinull@onivi
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 

    13:00 – 14:30
    Moderator: Marin Berovič
    Tema: VELIKA VINA KANADE 
    Opis: Vinska regija kanadske Niagare poznata je u svijetu kao regija najboljih kanadskih Caberneta i ledenih vina. Vinarija Pillitteri Estates s ponosom nastavlja veliku obiteljsku tradiciju izvrsnosti u vinogradarstvu i vinarstvu.
    Radionica je posvećena predstavljanju izuzetne Vinarije Pilitteri i njenih sjajnih vina, koje kreira glavni enolog Aleks Kojunđić iz Zadra, Hrvatska.
    Radionica pod ravnanjem Marina Beroviča predstavlja degustaciju izbora najboljih Caberneta Amaronea i ledenih vina.

    1. 2015 Cabernet Franc Appassimento
    2. 2015 Trivelante Appassimento
    3. 2016 Cabernet Franc Winemakers Selection
    4. 2020 Cabernet Sauvignon
    5. 2016 Vidal Icewine Reserve
    6. 2017 Cabernet Franc Icewine Reserve

    Cijena ulaznice: 350,00 kn
    Kontakt i rezervacije: is.jl-inu.tkkfnull@civoreb.niram  Marin Berović +386 40 636 943
    Maksimalno 10 osoba. 
    POPUNJENO: 10/10 

    15:00 – 16:30
    Moderator: sommelier Darko Lugarić
    Tema: HRVATSKA VINA IZ AMFORA
    Opis: Macerirana vina odležavana u amforama izazivaju uvijek interes kod ljubitelja vina. Gruzija je zemlja iz koje je potekao trend proizvodnje vina u glinenim posudama.

    Kakva su vina koje proizvode hrvatski vinari istražimo zajedno na radionici, a kušat ćemo 10 uzoraka.
    Cijena ulaznice: 350,00 kn.
    Kontakt i rezervacije: Darko Lugarić , mob  +385 91 522 7778 , moc.liamgnull@okrad.ciragul
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 

    17:00 – 18:30
    Moderatori: Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin
    Tema: BLATINA – ELEGANTNA STRANA HERCEGOVAČKOG KRŠA!
    Opis: Jesu li opravdane usporedbe sa crnim pinotom i kakav je potencijal sorte za odležavanje pokazat će kušanje deset mekanih vina s tvrdog terena.

    1. Carska vina Grgo Vasilj Blatina Premium edition 2020.
    2. Dodig Blatina Riserva 2019.
    3. Vinarija Lug Blatina 2019.
    4. Vinarija Domano Blatina 2019.
    5. Vinarija Čitluk Blatina Teuta 2018.
    6. Matić Blatina 2018.
    7. Ostojić Blatina 2017.
    8. Škegro Krš Blatina 2017.
    9. Brkić Crveni mjesečar 2015.
    10. Milas 2012.

    Cijena: 500,00 kn
    Kontakt: moc.liamgnull@1civopokaj.omot , mob. +385 99 6538 777
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 

    27. (nedjelja) studeni 2022.

    11:00 – 12:30
    Moderator: Ivo Kozarčanin
    Tema: ”MAGNUMIJADA”
    Opis: Velika hrvatska vina iz velikih boca

    1. Jagunić Three Stars Brut
    2. Iločki podrumi Graševina Grand Collection 2018.
    3. Matošević Grimalda bijela 2018.
    4. Pilato Malvazija sur lie 2016.
    5. Kabola Malvazija amfora 2016.
    6. Katunar Kurykta Supele 2017.
    7. Josić Cabernet franc 2017.
    8. Grabovac Vranac 2015.

    Cijena ulaznice: 500,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Ivo Kozarčanin, bulc.onivinull@onivi
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 

    13:00 – 14:30
    Moderator: Siniša Lasan
    Tema: VERTIKALNO KUŠANJE PINOT NOIRA VINARIJE KURTALJ
    Opis: Kušati ćemo vertikalu perjanice vinarije Kurtalj:

    1. Pinot Noir 2013
    2. Pinot Noir 2015
    3. Pinot Noir 2016
    4. Pinot Noir 2017
    5. Pinot Noir 2018
    6. Pinot Noir 2019
    7. Pinot Noir 2020

    Cijena ulaznice: 250,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Siniša Lasan, mob +385 91 2543 298
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 

    15:00 – 16:30
    Moderator: Siniša Lasan
    Tema: SVA LICA PINOTA GRIGIA COLETTI VINARIJE KOLARIĆ
    Opis: Kušati ćemo vinifikacijski potpuno različite stilove pinot grigia; od svježeg do amfore. Uz par premijera i par izgubljenih boca.
    Cijena ulaznice: 200,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Siniša Lasan +385 91 2543 298
    Maksimalno 10 osoba. 
    POPUNJENO: 10/10

    17:00 – 18:30
    Moderatori: Franjo Francem i Željko Suhadolnik
    Tema:ARHIVSKA VINA; VIN DIPLOMATIQUE, GRAŠEVINA, PLAVAC MALI
    Opis: prije dosta godina,Svijet u čaši i Badel1862 pokrenuli su suradnju s nekoliko veleposlanstava u HR kroz proizvodnju i promociju hrvatskih vina. U Nespešu su,pod kontrolom veleposlanika odgojena vina u novim barrique bačvama. Vina su napunjena u posebne boce, sa posebnom etiketom i koristila su se u raznim, promotivnim aktivnostima. Dio vina je pohranjen u arhivi restorana Puntijar, te imamo priliku provjeriti kvalitetu vina nakon 18 godina čuvanja. Dodatak čine arhivska graševina i plavac mali.

    1. Vin diplomatique  Rajnski rizling Nespeš , 2004. barrique , 11,7 %
    2. Vin diplomatique  Silvanac zeleni Nespeš ,  2004. barrique   11,9 %
    3. Vin diplomatique  Sauvignon Nespeš , 2004. barrique 12,1 %
    4. Vin diplomatique  Chardonnay Nespeš 2003. barrique  14,0 %
    5. Graševina Mandićevac , PIK  Đakovo, 1983.
    6. Ivan dolac 2003. PZ  Svirče, barrique 14,4 %

    Cijena ulaznice: 150 kn
    Kontakt i rezervacije: Franjo Francem, +385 98 298 096moc.liamgnull@ojnarf.mecnarf
    Maksimalno 12 osoba.
    POPUNJENO: 12/12

    28. (ponedjeljak)  studeni 2022.

    11:00 – 12:30
    Moderator: Frane Ševo, sommelier
    Opis: Prvo vino na kušanju – butelja je na slici sasvim lijevo – bit će od renomiranog Châteaua Lynch Bages iz glasovitog bordoškog područja Pauillac. Château Lynch Bages, kojega je u 17. stoljeću osnovala obitelj Lynch nakon što je doselila iz Irske, ovu vrlo elegantnu i kompleksnu kapljicu jačine 12,5 vol % proizvodi od 1990. godine, i to u količini od 2000 sanduka godišnje. Berba na ovome kušanju je 1998.
    Slijedit će serija eno-uradaka također vrlo renomiranog Châteaua La Louvière, od 1973. člana respektabilne udruge Union de Grand Cru de Bordeaux. Drugo vino na degustaciji a prvo od Châteaua La Louvière je bijelo – La Louvière Blanc 1996, 12,5 vol %. U nastavku su crnjaci, prikazani svi na fotografiji. Dakle, treći uzorak je Château La Louvière 1996, 12,4 vol %, četvrti uzorak je Château La Louvière 1995,12.5 vol%. Peto vino na rasporedu je Château La Louvière 1990,12.5 vol%, a šesto Château La Louvière 1986,12.5 vol%.

    1. Château Lynch Bages 1998. 12,5 vol %
    2. Château La Louvière Blanc 1996, 12,5 vol %.
    3. Château La Louvière 1996, 12,4 vol %,
    4. Château La Louvière 1995,12.5 vol%.
    5. Château La Louvière 1990,12.5 vol%,
    6. Château La Louvière 1986,12.5 vol%.

    Cijena ulaznice: 1.700 kn
    Kontakt i rezervacije: Frane Ševo, +385 99 577 5559
    Maksimalno 10 osoba.
    POPUNJENO: 0/10

    13:00 – 14:30
    Moderatori: Siniša Lasan / Morana Petričević
    Tema:BURGUNDY THROUGH ALBERT BICHOT DOMAINES
    Opis: Obitelj Bichot etablirala se u Burgundiji od 1350. godine. U 1831., Bernard Bichot osnovao je svoju vinsku kuću u selu Monthéli, nekoliko kilometara južno od gradića Beaune. Krajem 19-tog stoljeća, njegov unuk Albert Bichot dao je kompaniji svijež pravac te je etablirao u Beaunu. Ovo obiteljsko nasljede oca i sina ovjekovječeno je i danas. Albert Bichot vinarija u vlasništvu ima 6 vinarija sa preko 100 hektara vinograda diljem Burgundije.
    Château Long-Depaquit in Chablis – 65 hektara, uključuje 5 premiers crus i 5 grands crus, uključujući Chablis Grand Cru La Moutonne
    Domaine du Clos Frantin in Nuits-Saint-Georges – 73 hektara, uključuje poznate apelacije kao što su Vosne-Romanée 1er Cru Les Malconsorts, Chambertin Grand Cru and Grands Echezeaux Grand Cru.
    Château-Gris – 3,5 hektara, uključuje “Les Terrasses” rijetka bijela vina sa Nuits-Saint-Georges položaja
    Domaine du Pavillon.- 15 hektara uključuju Corton Grand Cru Clos des Maréchaudes i Beaune 1er Cru Clos des Mouches sa područja Côte de Beaune
    Domaine Adélie 7,8 hektara sa položaja Mercure
    Domaine de Rochegrès – 5 hektara u regiji  Beaujolais

    1. Domaine Long-Depaquit , Chablis 2020
    2. Domaine du Pavillon, Meursault Premier Cru – Les Charmes 2020
    3. Monopole Chateau Gris, Nuits Saint Georges 1st Cru 2018
    4. Domaine du Clos Frantin, Clos Frantin Bourgogne Côte-d’Or Pinot Noir 2020
    5. Domaine de Rochegrés, Moulin-A-Vent 2020
    6. Domaine Adélie, Mercurey Premier Cru – Champs Martin 2019

    Cijena ulaznice: 500,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Morana Petričević mob +385 91 162 1981, Alen Gulan mob. +385 99 5488 196
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12

    15:00 – 16:30
    Moderatori: Tomislav Ruszkowski
    Tema: WHISKY U VINSKOM SVIJETU…BRUICHLADDICH MICRO PROVENANCE SERIES
    Opis: Vino i whisky rado su viđeni gosti u svakom domu. Često zajedno čine uspješnu degustacijsku priču neke večeri ili dnevnog blagovanja. Manje je poznato da se oni susreću mnogo ranije. U fazi sazrijevanja i vino i whisky ponekad dijele isti dom. Hrastovu bačvu. Naravno ne u isto vrijeme, ali uvijek istim redoslijedom. U izboru bačvi whisky industrija se ponekad oslanja na one koje su prvobitno sadržavale najrazličitija vina iz svih krajeva svijeta. Whisky, dakle, može najbitniji dio svojeg proizvodnog puta provesti u ex vinskim baricima, sherry butovima ili porto pajpovima. Jeli to uvijek sretan brak i tko je bio gazda, a tko podstanar vidjeti ćemo na ovoj Masterclass whisky radionici.
    Otvaramo pet boce destilerije Bruichladdich edicije Micro Provenance vezane za single malt whiskyje ove poznate destilerije iz ex vinskih bačvi, te bocu iznenađenja.

    1. 18Y  Bourbon Hogshead/PX Finish, Cask No.012  1992.-2011.  51,6%
    2. 11Y  Chenin Blanc Barrique, Cask No.2486  2009.-2020.  60,4%
    3. 11Y  Cote Rotie Barrique,  Cask No.2201  2008.-2019.  61,7%
    4. 11Y  Rivesaltes Barrique, Cask No.2557  2008.-2019.  56,0%
    5. 11Y  1st Fill Bourbon Barrel,  Cask No.0922  2010.-2022.  60,4%
    6. BOCA IZNENAĐENJA

    Cijena ulaznice: 500,00 kn
    Kontakt i rezervacije: Tomislav Ruszkowski moc.liamgnull@valsimotikswokzsur ; VINOcom rh.moc.onivnull@lavitsef
    Maksimalno 12 osoba.
    POPUNJENO: 8/12

    17:00 – 18:30
    Moderator: Nenad Trifunović (vinopija)
    Tema: DEMISTIFIKACIJA PRIRODNIH VINA
    Opis: Potreba za neindustrijskom preradom namirnice i neprocesuiranim nutrijentom reflektira se i na vinarstvo. Svjetska vinska publika sve više zahtijeva ekološka/organska/biološka/biodinamička/ne intervencionistička vina, ali najbolja namjera lako postane ideologija, a konzument nesvjesna žrtva. Probajte prirodna vina (koja nisu toksična).

    1. Monte Moro Malvasia
    2. Pasji Rep Zelen
    3. Pasji Rep Moser
    4. aMorus Malvasia
    5. Kosovec Frankovka Selekcija
    6. Križ Plavac

    Cijena ulaznice: 200,00 kn
    Kontakt i rezervacije:moc.ajiponivnull@ajiponiv
    Maksimalno 12 osoba. 
    POPUNJENO: 12/12 
     

    About

    Comments are closed.