Radionice
CLUB BOARD ROOM
- maksimalan broj osoba za CLUB BOARD ROOM radionicu je 12.
- za ulaz u CLUB BOARD ROOM radionicu nije potrebno imati kartu za festival.
- molimo moderatore da se pridržavaju satnice.
28.11.2024. (četvrtak)
11:00 – 12:30 h
Moderator: Roko Bekavac
Tema: Mezzogiorno d’Italia
Opis: A na Jugu…..
*U ovom Master Classu upoznat ćemo se s najznačajnijim vinskim regijama
južne Italije. Ikone juga, neke nove priče, mirisi i okusi vulkanskog tla kao i dva
najkulturnija bijela vina Apeninskog poluotoka!!
01. Feudi di San Gregorio Pietracalda Fiano di Avellino Riserva 2022
02. Quintodecimo Giallo D’Arles 2023
03. Tenuta delle Terre Nere Le Vigne Niche Santo Spirito Etna Bianco 2022
04. Valentini Trebbiano d’Abruzzo 2020
05. Benanti Pietra Marina Etna Bianco Superiore 2018
06. Tiberio Cerasuolo d’Abruzzo 2023
07. Graci & Gaja Idda Etna Rosso 2021
08. Elena Fucci Titolo Aglianico del Vulture 2021
09. Passopisciaro Contrada R (Rampante) Rosso Terre Siciliane 2019
10. Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 2017
11. Emidio Pepe Montepulciano d’Abruzzo Vecchie Vigne 2009
12. Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2019
Cijena ulaznice: 130 €
Kontakt i rezervacije: Roko Bekavac, +385 91 6203 820, moc.liamgnull@cavakeb.okor
Maksimalno 12 osoba
POPUNJENO: 12/12
13:00 – 14:30 h
Moderator: Sylvain Menard – Chateau Lagrange
Tema: Chateau Lagrange Masterclass
Opis: Predstavnik Chateau Lagranga nam dolazi u Zagreb i predstaviti će nam vinariju te vina iz Saint – Julien-a.
Klasifikacijom iz 1855. godine, Chateau Lagrange pripada 3. stupnju. Prvi nasadi datiraju iz 16. stoljeća te se vinogradi protežu zapadno od apelacije na oko 40 hektara. Radionica se održava na engleskom jeziku.
Vina:
01. Arums de Lagrange 2023
02. Fiefs de Lagrange 2017
03. Fiefs de Lagrange 2014
04. Chateau Lagrange 2017
05. Chateau Lagrange 2015
Cijena ulaznice : Sudjelovanje na radionici samo uz prethodnu najavu na dolje navedeni kontakt
Kontakt i rezervacije: Marko Novaković, +385 91 37 32 333, rf.fcglnull@civokavon.okram
Maksimalno 12 osoba
POPUNJENO: 12/12
15:00 – 16:30 h
Moderatori: Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin
Tema: Kabola: Marino Markežić pionir dugih maceracija
Opis: Više od 20 godina prošlo je od prvog hrvatskog vina iz amfore. Prekrasnu priču pokazat će i pojasniti Marino Markežić Kabola i njegova vina:
• Usporedba maceracija u različitim posudama: Malvazija Unica i Malvazija Amfora
• Prolazno vrijeme: Jedinstveno kušanje malvazije koja je i sad u amfori
• I crna vina je vole: Teran Amfora
• Miris jači od vremena i gline: Muškat momjanski Amfora
Cijena: 50 €
Kontakt i rezervacije: +385 99 653 8777, moc.liamgnull@1civopokaj.omot
Maksimalno 12 osoba
POPUNJENO: 12/12
17:00 – 18:30 h
Moderatorica: Manuela Plohl, WSET edukatorica
Tema: Premijerno kušanje nove linije vina Iločkih podruma SOFIJA
Opis: Nakon više od deset godina, Iločki podrumi predstavljaju novu limitiranu liniju vina pod nazivom Sofija, koja će ljubiteljima vina pružiti jedinstveno iskustvo i premijerni uvid u izniman terroir vinogradarskog položaja Sofija. Uz stručno vodstvo, prvi ćete imati priliku kušati vina iz ove ekskluzivne linije, koja obuhvaća graševinu, bijeli cuvée graševine i chardonnaya te cabernet sauvignon. Svako vino linije Sofija provelo je po dvije godine u bačvama slavonskog hrasta, čime je dodatno naglašen njihov sklad i pružen im je dugotrajni potencijal odležavanja.
Događaj će obuhvatiti i kušanje drugih limitiranih vina iz Iločkih podruma, uključujući prestižna vina Principovac, rijetka vina iz arhive, kao i posebnu Graševinu Velike berbe 2011, koju oduševljeni poklonici prate iz godine u godinu te uživaju u njenom bogatom okusu i premium kvaliteti.
Ova ekskluzivna večer prilika je za istraživanje vina koja spajaju tradiciju i inovaciju, donoseći najbolje od Iloka i Hrvatske u čašu, čineći svaki gutljaj posebnim doživljajem.
Ulaz: ulazak uz pozivnicu
Kontakt i rezervacije: Luka Lozanić, rh.imurdop-ikcolinull@cinazol.akul
Maksimalno 12 osoba
29.11.2024. (petak)
11:00 – 12:30 h
Moderator: Daniel Čečavac, DipWSET, WA
Tema: Sauvignon Blanc Masterclass: Old World vs New World
Opis: Putovanje odležanim Sauvignon Blancom kroz klasične regije u 10 država
i 5 kontinenata. Kakve su sličnosti i razlike? Koje ćemo sve stilske izričaje pronaći?
Gdje će na mapi opravdati svoj upečatljiv status? Stari svijet ili Novi svijet? Sauvignon Blanc često se veže za pojam mineralnost, a upravo ova selekcija itekako će prikazati mineralan spektar terroira s kojeg dolazi. Masterclass će objediniti 10 primjeraka u premium i single vineyard izvedbi od svjetskih renomiranih proizvođača.
Vina:
01. Domaine Vacheron, Sancerre, Les Romains 2022, Loire, Francuska
02. Erdoro, Sauvignon Blanc Classy 2022, Plešivica, Hrvatska
03. Marjan Simčič, Sauvignon Blanc Opoka 2022, Goriška Brda, Slovenija
04. Cantina Terlano, Sauvignon Blanc ‘Quarz” 2022, Alto Adige, Italija
05. Tement, Zieregg Kapelle 2021, Südsteiermark, Austrija
06. Casa Marin, Cipreses Vineyard Sauvignon Blanc 2022, San Antonio, Čile
07. Grgich Hills, Sauvignon Blanc 2020, California, USA
08. Cullen, Grace Madeline 2020, Margaret River, Australija
09. Klein Constantia, Perdeblokke Sauvignon Blanc 2022, Constantia, Južna Afrika
10. Greywacke, Wild Sauvignon 2021, Marlborough, Novi Zeland
Cijena ulaznice: 110 €
Kontakt i rezervacije: Daniel Čečavac, +385 91 577 0053, moc.aitaorcbulceniwnull@ofni
Maksimalno 12 osoba.
POPUNJENO: 12/12
13:00 – 14:30 h
Moderatori: Mario Meštrović i Frano Ševo
Tema: Bordeaux legendarna berba 1982. godina
Opis: Berba 1982. u Bordeauxu je legendarna i smatra se jednom od najboljih u povijesti Bordeauxa. Toplija od prosjeka, toplo i suho proljeće te toplo ljeto, omogućili su savršeno sazrijevanje grožđa, što je rezultiralo do vinima izuzetnog intenziteta, strukture i potencijala za odležavanje. Godina 1982. bila je toplija od prosjeka, s idealnim temperaturama tijekom ljeta i jeseni. Nije bilo značajnih padalina tokom ljeta u nepoželjnim trenucima, optimalne padaline su spriječile pretjerano isušivanje bobica grožđa. Berba je počela ranije nego inače, početkom rujna, grožđe je bilo fenološki izvrsne zrelosti. Vina iz 1982. su bogata, punoga tijela, s izraženim aromama tamnog bobičastog voća, poput zrelog crnog ribizla, kupina, i šljiva. Često se ističu pri dužim odležavanjima tercijarne note kože, duhana, zemlje, te začinske arome. Ono što ovu berbu čini posebnom je koncentracija extrakta, voćnosti te zrelih tanina. Vina iz ove godine berbe su vrlo dugovječna i imaju impresivan potencijal za odležavanje. Čak i nakon četiri dekade odležavanja, ova vina pokazuju izuzetnu vitalnost razvojnog životnog stupnja. Dodatno razvijene tercijarne arome, notama poput zemlje, kože i gljiva, koje su karakteristične za dobro odležana vina Bordeauxa. Berba 1982. se često uspoređuje sa drugim velikim berbama poput 1961., 1990., i 2000. godine. Međutim, specifičan karakter 1982. leži u njenoj izvanrednoj voćnosti i spremnosti za pijenje u usporedbi sa prethodnim godinama berbe što je rjeđi slučaj pri izuzetnim berbama Bordeauxa. Zbog visoke reputacije, vina iz berbe 1982. vina su vrlo cijenjena i skupocjena, i želja su mnogih kolekcionara.
1. Château Duhart-Milon, Pauillac, Bordeaux 1982.
2. Chateau Branaire-Ducru, Sain Julien, Bordeaux 1982.
3. Chateau Pavie, Saint – Emilion, Bordeaux 1982.
Cijena ulaznice: 270 €
Kontakt i rezervacije: moc.liamgnull@civortsem.oiram
Maksimalno 12 osoba.
15:00 – 16:30 h
Moderatori: Pero Savanovic (Master Chef), Marijo Cutura (Distiller), Uwe Walter (influencer poznat iz playboya alias “Lifestyle Gentlemen”)
Tema: Povijest GINa – od nastanka i razvoja do današnjeg trenda. Moguće kombinacije sa hranom.
Opis: Degustacija različitih vrsta GINa, kreacije perfektnog GIN-Tonica te mogućnosti drugih kreacija. Uz to vam nudimo nekoliko različitih delicija koje se idealno usklađuju uz aperitiv. Marijo Cutura ce vam referirati o povijest GINa – Tko je izumio GIN? Kako je došlo do GIN trenda? Koje razlike postoje u kvalitetama – London Dry GIN, Dry GIN, old Tom GIN ili samo GIN?
Cijena ulaznice: 20 €
Kontakt i rezervacije: Pero Savanovic, +385 98 321 844
Maksimalno 12 osoba.
17:00 – 18:30 h
Moderator: sommelier Darko Lugarić
Tema: Pio Cesare Piemont
Jedna od najcjenjenijih vinarija u Piemontu, predstavlja neka od svojih najboljih vina na ovogodišnjem VinoComu. Pridružite se malom broju osoba na radionici od svega 12 mjesta.
Kušat ćemo 7 uzoraka:
1. Gavi 2022.
2. Barbaresco 2019.
3. Barbaresco 2017.
4. Barbaresco il Brico Cru 2014.
5. Barolo 2018.
6. Barolo Ornato 2017.
7 Barolo Masconi 2017.
Cijena ulaznice 85 €
Kontakt i rezervacije Darko Lugarić, +385 91 522 7778, moc.liamgnull@okrad.ciragul
Maksimalno 12 osoba.
POPUNJENO: 12/12
30.11.2024. (subota)
11:00 – 12:30 h
Moderator: Daniel Čečavac, DipWSET, WA & Roko Bekavac
Tema: Kumeu River Masterclass
Opis: Michael Brajkovich MW prvi je hrvat sa prestižnom titulom Master of Wine,
a njegova Novozelandska vinarija Kumeu River, sinonim je za najprestižnije svjetske
Chardonnay-e. Kultni Chardonnay Maté’s vineyard iz 2020 berbe James Suckling
proglasio je vinom godine ocijenivši ga sa čistih 100 bodova. Što je ujedno i prvo Novozelandsko bijelo vino koje je dobilo 100 bodova. Na ovom masterclassu imat ćemo ga prilike kušati. Putovanje započinjemo sa dva pjenušca klasične metode, nastavljamo sa čak 6 Chardonnaya od kojih su 4
single vineyard izvedbe a masterclass završavamo sa 2 Crna Pinota.
Vina:
01. Kumeu Crémant Blanc de Blancs NV
02. Kumeu Crémant Rose NV
03. Kumeu Village Chardonnay 2024
04. Kumeu River Rays Road Chardonnay 2023
05. Kumeu River Estate Chardonnay 2022
06. Kumeu River Coddington Chardonnay 2022
07. Kumeu River Hunting Hill Chardonnay 2022
08. Kumeu River Mate’s Vineyard Chardonnay 2020
09. Kumeu Village Pinot Noir 2022
10. Kumeu River Rays Road Pinot Noir 2020
Cijena ulaznice: 90 €
Kontakt i rezervacije: Daniel Čečavac, +385 91 577 0053, moc.aitaorcbulceniwnull@ofni
Maksimalno 12 osoba.
POPUNJENO: 12/12
13:00 – 14:30 h
Moderator: Paul Balke
Tema: North Adriatic
Opis: About the wonderful world of the wines from Istria, Kvarner, Litoral Slovenia and Friuli in Italy. A wine region without borders. Radionica se održava na engleskom jeziku.
Kontakt i rezervacije: moc.liamgnull@olorabluap
Maksimalno 12 osoba.
15:00 – 16:30 h
Moderator: Marin Berovič, predsjednik ocenjivanja The World Glass of Bubbly London
Tema: Pjenušci & Šampanjci – Šampion i Trophy Winners Glass of Bubbly London
Opis: Međunarodno ocjenjivanje pjenušaca The World’s Best Glass of Bubbly, ili – skraćeno – Glass of Bubbly osnovano je u Londonu 2017. godine. Ocjenjivanje koristi originalan način ocenjivanja – po kategrijama, a ima ih 19! Komisija ocjenjivanja u svom prvome koraku klasificira za ocjenjivanje prijavljene i pristigle uzorke u najprimjereniju kategoriju. Taj način omogućuje u sljedećem dijelu vertikalno 100 bodovno ocjenjivanje po kategorijama. Pobjednik kategorije je Trophy Winner, najviše ocijenjena zlatna medalja kategorije. Između Trophy Winnera bira se pobjednik, i to je Šampion Glass of Bubbly. Uz spomenute biraju se još Michael Edwards Trophy i Sustainability Trophy.
Radionica pod ravnanjem Marina Beroviča, predsjednika ocjenjivanja The World Glass of Bubbly, predstavlja – Šampiona i pet pobjednika po kategorijama pjenušavih vina pristiglih na ocjenjivanje iz cijeloga svijeta.
1. Zelen Extra Brut, 2020 Marc Winery, Vipava Valley, Slovenia – First Date
2. Kakisubata Brut, Chateau Lumiere, Japan – Tropical Burst
3. Blanc de Blanc Brut, 2016, Graham Beck, South Africa – Classic & Elegant**
4. Champagne Trianon Brut, Roger Constant Lemaire, France – Pastries Delight*
5. Chateau Intanto, Brut, 2012, Jazbec Winery, Slovenia – Forget Me Not***
6. Knightor Winery, Blanc de Blancs, Brut 2015, Cornwall, United Kingdom.
*Champion 2018 Champagne Roger-Constant Lemaire – Trianon
** Sustainability Trophy 2022
*** Champion Great American International Wine Competition 2019
Cijena ulaznice: 60 €
Kontakt i rezervacije: +385 98 485 894, rh.ipordnull@aknavi
Maksimalno 10 osoba.
POPUNJENO: 10/10
17:00 – 18:30 h
Moderator: sommelier Darko Lugarić
Tema: Markus Molitor – Mosel
Opis: Na ovoj radionici zaront ćemo u Mosel i stražiti vina jednog od najcjenjenijih njemačkih vinara.
Kušat ćemo 8 uzoraka:
1 Pinot blanc Wehlener Klosterberg 2020.
2 Riiesling Alte reben 2021.
3 Riesling kabinet Graacher Domprobst 2020.
4 Riesling Zeltinger Sonnenuhr spatlese 2018.
5 Riesling Graacher Himmelreich 2015 auslese (grune kapsel).
6 Riesling Saarburger Rausch 2017. ( golden Kapsel).
7 Pinot noir Haus Klosterberg 2018.
8 Riesling Braunberger Mandelgraben 2016 Eiswein.
Cijena ulaznice: 65 €
Kontakt i rezervacije Darko Lugarić, +385 91 522 7778, moc.liamgnull@okrad.ciragul
Maksimalno 12 osoba.
POPUNJENO: 12/12
01.12.2023 (nedjelja)
13:00 – 14:30 h
Moderator: Nikica Katić
Tema: DRAGONADA-kako je moslavačko vino došlo uz bok najboljih hrvatskih kupaža?
Opis: Dragonada je kupaža bijelih sorata u kojoj je škrlet dominatan, minimalno 50%. Najbolje vino iz Kleti Romić koje je posvećeno osnivačima kleti, djedu i baki-Dragi i Nadi. Berba 2017. je bila prva dragonada i među 5 naboljih hrvatskih kupaža, dala nam je vjetar u leđa za daljnju težnju stvaranju sve bolje i bolje dragonade. Kroz vertikalno kušanje će se moći vidjeti napredak u proizvodnji. Sudionici će moći premijerno kušati novu dragonadu iz 2022. berbe.
Kušat će se dragonade iz berbi:
2017/2019/2020/2021. i 2022. premijerno kušanje
Cijena ulaznice: 20 €
Kontakt i rezervacije: Nikica Katić, +385 98 961 2268, moc.liamgnull@citak.acikin
Maksimalno 12 osoba.
15:00 – 16:30 h
Moderator: Nenad Trifunović (vinopija)
Tema: Kušanje Babića na slijepo
Opis: Poznat kao sorta koja opstaje na golom kamenu iz šake zemlje, Babić je autohtoni predstavnik Dalmacije i Mediterana u svijetu. Otkrijte kako je došlo do predrasuda o ovoj sorti svjetskog potencijala i doživite koliko je zapravo Babić nevjerojatna sorta na biranim vinima biranih godišta iz arhiva proizvođača. Provjerite možete li prepoznati Babić iz drevnih vinograda Primoštena ili dubljeg tla u zaleđu i koji izričaj vam se više sviđa. Radionica je prilagođena i početnicima i profesionalnim kušačima.
Kušat će se Babići sljedećih vinarija u nepoznatom poretku:
Markus Babić 2019.
Bibich Babić 2017.
Delusional Wine Babić 2018.
Prgin Babić 2016.
Gracin Babić 2018.
Baraka Babić Primošten Burni 2021. (premijera)
Rak Babić 2021..
Testament Babić 2017.
Livaić Templar Babić 2016
Cijena ulaznice: 50 €
Kontakt i rezervacije: moc.ajiponivnull@ajiponiv
Maksimalno 12 osoba
POPUNJENO: 12/12
17:00 – 18:30 h
Moderator: Marko Dušević
Tema: 10 godina Coral Wine-a
Opis: Marko Dušević, vlasnik najvećeg podvodnog vinskog podruma na svijetu vas vodi kroz 10 godina postojanja Coral Wine-a. Sve o povijesti projekta, utjecaju mora na vino te metodama odležavanja će objasniti vodeći vas kroz sljedeća vina:
Champagne Gosset Extra Brut NV
Gavi di gavi old année – La Lomellina 2017.
Bernkasteler Lay – Dr. Hugo Thanisch 2021.
Soave superiore 2018. – paralelni tasting
Rioja Reserva 2018. – Bodegas Sonsierra
Deux Mers – Erdevik – paralelni tasting: podrumsko vino, 3 i 6 godina u moru
Barolo – Marchese d’Azeglio 2017.
Amarone A – Villa Canestrari 2020.
Porto vinhas velhas vintage port – Ferreira 2018.
Cijena ulaznice: 120 €
Kontakt i rezervacije: +385 97 609 1707, moc.eniwaeslarocnull@okram
Maksimalno 12 osoba.
POPUNJENO: 12/12
DVORANA VENICE
30.11.2024. (subota) u 13:00 i 15:00
Moderator: Zoran Memon – Connoisseur
Tema: Radionica i degustacija španjolskih i mediteranskih pršuta
Opis: “Bitka najboljih” pršuta! Cinco Jotas (5J) vs. Joselito
Vođena radionica o pršutima cijelog Mediterana (od Bugarske do Portugala) i degustacija dvije najbolje iberijske pršute - Pata Negra!
Prvi put u regiji donosimo vam jedinstvenu priliku da usporedite dva legendarna iberska pršuta: Cinco Jotas i Joselito!
Ekskluzivni događaj o pršutima kakvog Zagreb još nije vidio!
Ovaj vrhunski gastronomski događaj vodi Zoran Memon – Connoisseur za sve pršute Mediterana, koji će vas uvesti u svijet vrhunske španjolske gastronomije.
- Osjetite razlike u okusu, teksturi i aromama koje čine ova dva pršuta najboljima u svijetu.
- Saznajte sve tajne tradicije i procesa izrade koji pršut pretvaraju u pravu umjetnost.
- Doživite vrhunski gurmanski užitak kakav se rijetko viđa – ovo je prilika koju ne smijete propustiti.
Rezervirajte svoje mjesto već danas i pridružite nam se u ovoj neponovljivoj bitki okusa!
Naša radionica mediteranskog pršuta jedinstvena je prilika da se neposredno upoznate s raznolikošću pršuta i odaberete one koji vam najviše odgovaraju.
Ovaj događaj omogućuje vam da izbjegnete kupnju pršuta napamet te istražite raznolikost vrhunskih pršuta i pronađete svoj idealan okus.
Ovo jedinstveno iskustvo uključuje:
- Vođena degustacija koja otkriva povijest i tajne najboljeg pršuta i jamona.
- Ekskluzivna prilika da kušate 2 svjetska najpoznatija jamone – španjolski pršut.
- Radionica u malim grupama do 25 osoba.
- Trajanje događaja: 1 h.
Cijena ulaznice: 30 EUR na osobu
Kontakt i rezervacije:
https://www.memon-prsuti.com/event/radionica-o-prsutima-mediterana-dvoboj-najboljih-30-11-2024-13-00-23/register (kartu kupite na ovoj stranici – “Prijava”)
email: is.nomemnull@eratsug
gms: +386 40 755 337
DVORANA VENICE
01.12.2024. (nedjelja) u 13:30 sati
Moderator: Marina Selak
Tema: Sve što trebate znati o siru
Opis: Radionica namijenjena svima koji cijene finije stvari u životu. Bez obzira jeste li poznavatelj sira ili jednostavno uživate u dobrom komadiću sira, ova će vas radionica ispuniti i nadahnuti.
Prepustite se putovanju kroz raskošne okuse i mirise poznatih hrvatskih, francuskih i talijanskih sireva. Uživati ćete i otkriti kroz stručno vođenu degustaciju sve ljepote istraskog i paškog tvrdog sira, talijanskog Taleggia i Robiole te francuskih sireva s plemenitom plijesni Camembert de Normandie i Roquefort. Naučite razlikovati različite vrste sireva i kako ih kombinirati s ostalim namirnicama.
Svaki veliki sir ima veliku priču, a posebno su fascinantne priče sireva s dugom tradicijom proizvodnje.
Maksimalno 25 osoba
Cijena ulaznice 55€
Kontakt i rezervacije: Marina Selak, +385 (0)98 459 091, rh.tuanortsagnull@aniram