• CASINO CLUB 2016.

    25. 11. 2016. – CASINO CLUB

    •  radionice traju 45min. molimo moderatore da se pridržavaju satnice.
    • maksimalan broj ljudi za CASINO CLUB radionicu je 30.
    • za ulaz u CASINO CLUB radionicu nije potrebno imati kartu za festival.

     

    11:30 – 14:00

    VITEŠKI TURNIR: IZBOR HRVATSKOGA VITEŠKOGA VINA

     

    14:00 – 15:30

    moderator: Tomislav Stiplošek

    tema: PREDSTAVLJANJE I DODJELA NAGRADE BIJELI GROZD

    kontakt i rezervacije: Silvija Munda, +385 91 9722 786, moc.liamgnull@adnum.ajivlis

    ulaz: na pozivnicu

     

    15:30 – 16:30

    moderatori: Vito Andrić, Željko Suhadolnik, Ivo Kozarčanin

    tema: DODJELA VINSKIH ZVIJEZDICA

    ulaz: na pozivnicu

     

    16:30 – 17:30

    moderatori: Tiziano Cacciani Sommelier, Jelena Bulum

    tema: VINO&KINO – REGIJA MARCHE (ITALIJA)

    opis: Pitate se kakav je osjećaj sljubiti vino sa filmom? Naš savjet je da dođete na ovu radionicu i provjerite to na vlastitim osjetilima. Iako nešto manje poznata, regiju Marche često nazivaju i drugom Toskanom. Na ovoj radionici upoznat ćemo 2 nezaobilazna vinara iz ove regije, i to Silvana Strologa i Mariku Socci, i gledat ćemo scene iz jedne recentne talijanske komedije koja pokazuje “kako to rade Talijani”. Vina koja ćemo kušati su autohtona, trademark vina Marchi: VERDICCHIO DEI CASTELLI DI JESI i ROSSO CONERO. Od njih ćemo kušati 3 Verdicchia vinarke Marike Socci: Martina (2015), Deserto (2015) i Marika (2015) i jedan Rosso Conero, Decebalo Riserva 2012 DOCG vinara Silvana Strologa. Radionica je jedinstvena prilika da se čuje nešto zanimljivo od osobe koja je možda i najveći poznavatelj ove tipologije vina među sommelierima, a to je Tiziano Cacciani koji je i rodom iz ove regije. Filmske scene bira i komentira Jelena Bulum. Uz vina će se posluživati i zalogaji s lokalnim delikatesama koje osigurava tvrtka Colletta iz Ancone.  

    cijena ulaznice: 150,00 kn

    kontakt i rezervacija: Jelena Bulum, +385 91 566 1843,  moc.ecneirepxeemiteniwnull@anelej

     

    17:30 – 18:30

    moderatori: Ivo Kozarčanin, Mario Meštrović i Ivan Enjingi

    tema: PRVI PUT SVE BERBE BIJELOGA VENJA NA JEDNOME MJESTU

    opis: Kušanje berbi 2010., 2009., 2008., 2007., 2006., 2004., 2003., 2002., 1998.

    ulaz: na poziv

     

     

    26. 11. 2016. – CASINO CLUB

    • radionice traju 45min. molimo moderatore da se pridržavaju satnice.
    • maksimalan broj ljudi za CASINO CLUB radionicu je 30.
    • za ulazan u CASINO CLUB radionicu nije potrebno imati kartu za festival.

     

    10:00 – 10:45

    moderator: Craig Duggan, Business Development Manager, Croatian Fine Wines Limited.

    tema: SVE ŠTO TREBATE ZNATI O UK TRŽIŠTU I PITANJA KOJA SI MORATE POSTAVITI

    opis: Craig Duggan je Business Manager za tvrtku Croatian Fine Wines, koji će skupa s gostujućim prezenterom prezentirati pregled UK tržišta vina i ujedno staviti fokus na načelima njegovog ustroja i funkcioniranja u praksi.  Cilj prezentacije je pružanje informacija o prilikama koje UK tržište vina pruža izvoznicima koji traže distributera, ali i o konkretnim načinima kako se te prilike mogu i trebaju iskoristiti. Ovo je sjajna prilika za sve proizvođače vina i ključne ljude iz Hrvatskog vinskog sektora . Zbog ograničenih mjesta, molimo da registracijom osigurate svoje mjesto na radionici namijenjene proizvođačima i stručnjacima iz vinskog sektora.

    ulaz: slobodan uz prethodnu registraciju.

    kontakt i rezervacije: e-mailom s osnovnim podacima (ime, prezime, naziv tvrtke, funkcija i telefonski broj) na moc.seniwenifnaitaorcnull@giarC

     

    11:00 – 12:00

    moderatori: Marko Dušević, Mario Meštrović i restoran Pet Bunara

    tema: VINA ČUVANA U MORU

    opis: Degustacija 4-5 koraljnih vina odležanih 240 dana u moru. Uz vina će se posluživati jela od dimljenih dagnji.

    ulaz: 250,00 kuna

    POPUNJENO: 25/30

    kontakt i rezervacije: +385 97 609 1707, Marko Dušević, moc.liamgnull@577okram

     

    12:15 – 13:15

    moderator: Domagoj Jakopovic Ribafish & Paolo Bertani (Birra del Borgo)

    tema: BEER & WINE ….PIVO  & VINO

    opis: Birra del Borgo jedna od najpoznatijih svjetskih  craft pivovara predstavlja L’Equilibristu i Caos, cudesan spoj Vina i Pive !! Chianti,Malvazija, saison Duchessa, klasicna metoda, liquer d’expedition..sve to i mnogo vise ..

    Ulaz: slobodan

    kontakt i rezervacije: Diana Jelaska, +385 91 558 4012

     

    13:30 – 14:45

    moderatori: Ivo kozarčanin, vinski kritičar i Marijan Knežević enolog Feravino

    tema: CRNO BLAGO SLAVONIJE

    opis: Mogućnosti Slavonije u crnim vinima

    ulaz: na poziv

    kontakt i rezervacije: +385 98 427 653, rh.exennull@cimis.ettenej

     

    15:00 – 15:45

    moderator: Saša Špiranec

    tema: EVOLUCIJA ŠKRLETA

    opis: Predstavljanje razvoja proizvodnje Škrleta. Ovo je prilika za kušanje najboljih uradaka sedam vodećih regionalnih vinara Moslavine.

    cijena ulaznice: 50,00 kn

    kontakt i rezervacije: Dunja Voštinić, moc.liamgnull@cinitsov.ajnud

     

    16:00 – 16:45

    moderatorica: Martina Bek (WSET Level3)

    tema: WOW RADIONICA – ZLATARICA: STARA SORTA ZA NOVO DOBA

    opis: Zlatarica je izvorna hrvatska sorta, a poznato nam je da postoje dvije, različite sorte: zlatarica blatska s otoka Korčule koja je izrazito ugrožena s minimalnim nasadima i zlatarica vrgorska s područja Vrgorca koja je u osjetljivom stanju jer je ograničena gotovo na samo jedno vinogorje.

    Predstavit ćemo razlike među sortama i položajima te analizirati 4 vina iz dva vinogorja: Neretva i Vrgorac.

     - zlataricu Prović – LIVIJA

     - zlataricu Pilač

     - zlataricu Gašpar

     - zlataricu Grmoja

    ulaz: ulaznica 50,00 kn

    POPUNJENO: 16/30

    kontakt i rezervacije: Monika Prović, rh.civorp-ovtsranivnull@akinom

     

    17:00 – 17:45

    moderatorica: Marija Vukelić, prof. francuskog jezika i književnosti, WSET L2

    tema: FRANCUSKI I VINO

    opis: Važnost francuskog jezika u svijetu enologije i gastronomije svakim je danom sve veća, a za ljubitelje vina te posebice profesionalce – nije luksuz nego potreba. A za početak, najvažnije je znati – pročitati imena sorti, vina, regija. Čita li se SOVINJON ILI SUVINJON, ILI SAVINJON, zašto se to zadnje slovo T ne čita u MERLOT, CABERNET, PINOT, a ni ono H u HERMITAGE ili SYRAH, zašto se rosé piše s akcentom é – saznat ćete u uvodnoj radionici Abecede francuskoga jezika za profesionalce, a ako poželite, učiti možete nastaviti – u Francuskoj alijansi u Zagrebu, u kušaonici i prodavaonici francuskih proizvoda French Store ili – individualno. Uz učenje degustirat ćemo i neka francuska vina i sireve, nakon što im točno – pročitamo imena i – etiketu.

    ulaz: 50,00 kn

    max: 20 osoba

    kontakt: +385 98 277 301, Marija Vukelić, moc.liamgnull@gzcilekuvajiram

    Comments are closed.